Transzparencia

Miért szükséges a nyilvánosság elé tárni a gyógyszergyáraktól származó juttatásokat?

2013. júniusában az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetsége (EFPIA) hivatalosan is elfogadta a „Transzparencia Kódex az Egészségügyi Szakembereknek és Szervezeteknek Nyújtott Gyógyszergyártói Juttatások Közzétételére” című dokumentumot, mely a gyógyszeripar és az egészségügyi szakemberek együttműködését teszi átláthatóvá.
A Transzparencia Kódex egy fontos mérföldkő azon az úton, mely nagyobb transzparenciához vezet a gyógyszeripar és az egészségügyben dolgozók közötti együttműködésekben. Az ipar és az egészségügyi dolgozók kapcsolata alapvető fontosságú a betegségek jobb megértéséhez, az új gyógyszerek fejlesztéséhez és a betegek eredményesebb kezeléséhez.

Módszertan leírása:

A transzparencia kódex követelményei alapján a közzététel során feltüntettük a betegszervezeteknek és egészségügyi szervezeteknek nyújtott juttatásokat.

Az egészségügyi szakembereknek nyújtott juttatások feltüntetésekor a rendezvény szerinti bontást választottuk, a juttatásokat aggregált formában tüntetjük fel.

A juttatásokat nettó értékben, forintban tüntettük fel, azok Áfá-t nem tartalmaznak.

Az egészségügyi szakemberek, egészségügyi szolgáltatók és szervezetek közzétételi adatai az alábbi linken érhetőek el:
Healthcare Organizations Payments 2017 HCP Expenses to Events 2017 HCP Payments 2017 Healthcare Organizations Payments 2018 HCP Expenses to Events 2018 HCP Payments 2018