BEMUTATKOZUNK / MÉRFÖLDKÖVEK

MÉRFÖLDKÖVEK

1977-ben Silvia Gold biokémikus és Hugo Sigman orvos megalapította a CHEMO-t.

1977
 
 
2003

A nőgyógyászatra specializálódott EFFIK cég 50%-os tulajdonrészének megszerzése után a CHEMO Csoport beindítja saját márkanév alatt értékesítő üzletágát Európában.

A cég stratégiai szövetségeket köt: Ázsiában, Thaiföldön és Vietnamban a Sinensix Pharma, Oroszországban és a FÁK-országokban a BC Pharma leányvállalat, míg Mexikóban az Elea México segítségével nyílnak a cégcsoport számára új lehetőségek.

2005
 
 
2008

A cég tovább növekszik Ázsiában a CHEMO Wanbang Biopharma és a Chemway révén.

Aláírják a diabéteszes láb gyógyítására szolgáló új, egyedülálló készítmény értékesítéséről szóló szerződést.

A cég az Everett Labs és a csoport új tagjai (a közép-amerikai Altian Pharma, a paraguayi V y T Farma, az egyesült államokbeli Everett cégek) révén betör az USA piacára, ezzel növelve gyártási kapacitását az amerikai kontinensen is.

A Velvian cégen keresztül sikerül megvetnie lábát Európa legnagyobb piacán, Németországban is, illetve már ezt megelőzően jelen volt a Temapharm révén Lengyelországban, a LadeePharma cégeken keresztül pedig Kelet-Európában is.

2009
 
 
2012

Megerősödik a délkelet-ázsiai piac az indonéz Nufarindo és az Exeltis Malaysia cégeken keresztül; megindul az együttműködés az új indiai partnerrel, az Ordain céggel; bővülnek az európai lehetőségek az osztrák Velvian és a svájci Veldana cégek révén. Az amerikai jelenlétet a paraguayi Eticos cég erősíti.

Létrejön az elsősorban a női egészség (Women’s Health) terén működő, új termékeket fejlesztő Ladee Pharma Kutatóintézet, az „LPRI”. (LadeePharma Research Institute)

A cég megveti a lábát Afrikában is, először a marokkói piacon az Althea Pharma cég megvásárlásával, ahol elsősorban a női egészség (Women’s Health) terén sikerül jelentős sikereket elérnie.

A védjegyzett gyógyszeripari piacon a fejlődés és a fenntartható növekedés eredményeképpen megszületik az Exeltis.

2013

Az Exeltis megerősíti jelenlétét az Egyesült Államokban is a bőrgyógyászati termékek széles skáláját felvonultató USA-beli Quinnova Pharmaceuticals cég 100%-os felvásárlásával.